Publicaties

Peter Oskam benoemd tot ‘verkenner’ op voordracht van de BAV

Peter Oskam zal namens het amateurvoetbal een verkennend onderzoek doen naar de situatie van de ontwikkeling van de voetbalpiramide. Hij is namens de BAV naar voren geschoven als ideale kandidaat.

Er is veel te doen omtrent het vormen van een nieuwe voetbalpiramide. Met name het toelaten van belofte-teams van BVO’s stuitte op grote weerstand van de clubs uit de tweede en derde divisie en de hoofdklasse. Dit werd onderstreept door de uitkomst van de eigen enquête van de CVTD over deze kwestie en de resultaten van het onderzoek dat in opdracht van de KNVB is uitgevoerd, mede over deze kwestie, door het bureau Hypercube.

Twee verkenners

Daarom is door de KNVB besloten dat de huidige situatie vooralsnog gehandhaafd blijft en dat het twee verkenners, één vanuit het betaald voetbal en één vanuit de sector van de amateurs, een verkennend onderzoek gaan doen. Zij zullen met aanbevelingen komen hoe de kwestie van de voetbalpiramide opgelost kan worden, met de intentie aan alle belanghebbenden zoveel mogelijk recht te doen.

Sporen verdiend

Door de BAV is voorgedragen om dit namens de amateurs te doen: Peter Oskam, thans burgemeester in Capelle aan de IJssel. De KNVB heeft deze voordracht overgenomen, waardoor Peter Oskam is benoemd. En wat meer is: Hij heeft de benoeming aanvaard. Oskam heeft een ruime bestuurlijke ervaring, onder andere als lid van de Tweede Kamer voor het CDA, maar ook binnen de voetballerij heeft hij zijn sporen verdiend. Zo was scheidsrechter (ook in het betaald voetbal) en voorzitter in het district WestII.

Wij wensen hem wijsheid en succes bij het uitvoeren van deze nieuwe taak.

Tags:
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Elke maand verstuurt de BAV een nieuwsbrief met het allerlaatste nieuws voor voetbalbestuurders. Zo'n 1.600 mensen hebben zich daar al voor ingeschreven. Vul uw gegevens in en ook u ontvangt ons laatste nieuws in uw mailbox.

'Wie doet de ingewikkelde wetgeving binnen uw club? Daar kan de BAV uitkomst in bieden'

'Clubs moeten eerder de juridische hulp van de BAV inschakelen'

'De positie van de BAV in het voetballandschap zal nadrukkelijker zijn dan in het verleden'

'In de totstandkoming van de nieuwe structuur van de KNVB speelt de BAV een belangrijke rol'