Publicaties

sc Genemuiden winnaar van Gulden Gids Award

sc Genemuiden is de winnaar geworden van de jaarlijkse Gulden Gids Award, de verkiezing van mooiste presentatiegids in het amateurvoetbal. Elk jaar reikt de Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen (BAV) de (geld)prijs uit. Het is de derde keer dat sc Genemuiden de prestigieuze prijs in de wacht sleept, in 2007 en 2016 was de club ook de beste.

Het afgelopen anderhalf jaar, waarin voetbal en het verenigingsleven op de spaarstand stond, heeft ook de deelname aan de Gulden Gids Award geen goed gedaan. Kregen we in het verleden vaak tegen de veertig gidsen opgestuurd, dit jaar dingen slechts 16 verenigingen mee naar de Award. Hopelijk was dit een incident, waaraan de invloed van COVID-19 niet vreemd was.

Heugelijk feit is evenwel te melden dat de kwaliteit van wat er werd ingestuurd omgekeerd evenredig was met de kwantiteit. De diverse redactieteams  hebben kennelijk een tandje bij gezet want vrijwel alle gidsen kennen zowel naar opmaak als naar inhoud een hoog niveau. Nieuwe technieken werden ingezet. Zo troffen we diverse QR-codes aan die ook weer de mogelijk openen om de presentatie met bewegende beelden aan te vullen. Eén vereniging leverde de gids helemaal digitaal aan. Ook dat geeft natuurlijk de mogelijkheid om via filmpjes de presentatie te verlevendigen. De jury kwam tot het volgende oordeel

Op de derde plaats: vv Rijsoord

Een eervolle vermelding, beloond met 100 euro

Het motto van de gids is : “Gek van het spelletje”. En dat zijn ze daar in Rijsoord wel, hetgeen valt op te maken uit het enthousiasme dat spreekt uit de interviews met mensen uit alle geledingen van de club.

Ook vorig jaar vielen  “de Kraaien” zoals de mensen van de v.v. Rijsoord zich betitelen,  al in de prijzen. Reden voor het redactieteam om er nog een schepje bovenop te doen. Dat de klassering van vorig jaar ( een tweede plaats) niet overtroffen werd, ligt louter aan het feit dat men ook elders niet stil heeft gezeten en met een geslaagde kwaliteitsimpuls kwam.

Het motto van de gids is : “Gek van het spelletje”. En dat zijn ze daar in Rijsoord wel, hetgeen valt op te maken uit het enthousiasme dat spreekt uit de interviews met mensen uit alle geledingen van de club. Dit laatste aspect, presentatie van de hele vereniging, wordt benadrukt in het voorwoord. En daar is men goed in geslaagd door alle teams en vele vrijwilligers voor het voetlicht te brengen, zowel in woord als in beeld.  Er is goed nagedacht over hoe de diverse teams op de gevoelige plaat vast te leggen en dat resulteert in een speelse presentatie die verfrissend werkt. Kortom: een gids waarmee je voor de dag kan komen.

Op de tweede plaats: WZC Wapenveld

Een eervolle vermelding, beloond met 100 euro

Er is plaats voor de  dagdromen van diverse jongens en meisjes. Een bonuspunt verdient deze gids voor de speelse vormgeving waarbij de creativiteit van het fotograferen opvalt.

“Bouw mee aan de toekomst van WZC” Deze oproep staat op de cover van de presentatiegids van WZC.  Een oproep waarin zowel letterlijk als figuurlijk gehoor wordt gegeven. De accommodatie verdiende een flinke upgrade en op diverse foto’s is te zien dat men de handen flink uit de mouwen heeft gestoken. Dat de huidige accommodatie niet de eerste is blijkt uit de “paddentrek” waarbij leden van diverse generaties herinneringen ophalen aan de zes locaties waarop de club in de loop van haar bestaan gehuisvest was. Gezien de foto’s van de bouwactiviteiten wordt er gewerkt aan een accommodatie om door een ringetje te halen.

Maar bouwen aan de toekomst doe je natuurlijk ook door veel aandacht te besteden aan de jeugd. Er is plaats voor de  dagdromen van diverse jongens en meisjes. Een bonuspunt verdient deze gids voor de speelse vormgeving waarbij de creativiteit van het fotograferen opvalt. Bouw rustig verder daar in Wapenveld, dan kun je de toekomst met vertrouwen tegemoet zien.

Winnaar van de Gulden Gids Award 2021 – 2022 : sc Genemuiden

De Award, een cheque goed voor 250 euro en een “BAV Derbystar–bal” vormen de terechte beloning

Een verhaal dat er echt uitsprong staat onder het kopje “educatief”. Het vertelt van een jongen die graag wil voetballen maar wordt gepest en buitengesloten.

“Een kloeke gids”, zo kun je ieder jaar de  bijdrage van sportclub Genemuiden wel noemen. Dat men daarmee in het verleden ook al een aantal keren in de prijzen is gevallen wekt dan ook geen verwondering.  Ook nu is men er weer in geslaagd de club in al zijn geledingen op een professionele manier te presenteren. Onder het motto ”knallen als vanouds” wordt niet alleen de hoop uitgesproken dat na twee gemankeerde voetbaljaargangen de rem er weer af mag en men weer los kan gaan. Er zijn ook verhalen waarin sterren van weleer herinneringen ophalen. Er is ook oog voor de sterren van de toekomst, getuige het verslag van de belevenissen van de “kabouters” aan wie de fijne kneepjes van het spel worden bijgebracht.

Voor de fijnproevers is er een kwartetspel toegevoegd waarin namen en gebeurtenissen uit heden en verleden worden opgevoerd. Voor wie wil een ideale gelegenheid om in de geschiedenis van de club te duiken. Een verhaal dat er echt uitsprong staat onder het kopje “educatief”. Het vertelt van een jongen die graag wil voetballen maar wordt gepest en buitengesloten. Een probleem dat overal voorkomt waar mensen samen werken of in dit geval sporten. Vaak wordt er weggekeken of wordt het gebagatelliseerd. Hier wordt het echter aan de hand van een (naar ik aanneem fictief) voorbeeld beschreven, met een oproep om, als je dit overkomt, hier niet mee te blijven lopen maar contact te zoeken met de vertrouwenspersoon van je vereniging. Een zeer waardevolle toevoeging aan deze fraaie gids.

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Elke maand verstuurt de BAV een nieuwsbrief met het allerlaatste nieuws voor voetbalbestuurders. Zo'n 1.600 mensen hebben zich daar al voor ingeschreven. Vul uw gegevens in en ook u ontvangt ons laatste nieuws in uw mailbox.

'Wie doet de ingewikkelde wetgeving binnen uw club? Daar kan de BAV uitkomst in bieden'

'Clubs moeten eerder de juridische hulp van de BAV inschakelen'

'De positie van de BAV in het voetballandschap zal nadrukkelijker zijn dan in het verleden'

'In de totstandkoming van de nieuwe structuur van de KNVB speelt de BAV een belangrijke rol'