Publicaties
Genemuiden wint Gulden Gids Awards

SC Genemuiden wint Gulden Gids Award

SC Genemuiden is de winnaar geworden van de Gulden Gids Awards in het seizoen 2016-2017. Hieronder het complete juryrapport.

Even als voorgaande jaren is de kwaliteit van de gidsen behoorlijk hoog, en omdat we dit jaar 32 gidsen ontvingen (vorig jaar 24) was de jurering niet eenvoudig. Om tot een winnaar te komen, kijkt de jury naar een aantal objectieve criteria, maar het spreekt vanzelf dat je bij het doornemen van die gidsen ook een stuk clubliefde aantreft, waardoor het gevoel ook meespreekt.

De objectieve criteria zijn: vormgeving, kleurgebruik, ook fotografie, verhouding advertenties/tekst, de club (komt de hele club aan bod?) en presentatie. Die zaken lopen soms in elkaar over. Sommige inzending waren van zeer hoog niveau, maar hadden voornamelijk betrekking op de prestaties en presentatie van het 1e elftal. Tja, en dan mis je toch iets voor de lezer.
De drie winnaars voldeden zeer aan alle criteria en dan zoek je toch naar het onderscheid om dan de nummer 1, 2 en 3 te bepalen. En dat ziet er als volgt uit:

De nummer 3 van de Gulden Gids Awards

WZC uit Wapenveld maakte dit jaar voor het eerst een presentatiegids. En ze schoten meteen in de roos. De gids voldoet ruimschoots aan alle gestelde criteria. Dus ging de jury op zoek naar de pluspunten, en die zijn er. Met name op het vlak van de vereniging. Alle facetten in de club komen aan de orde. Vaders, moeders, vrijwilligers, supporters, commissies, historie, speelschema’s, jeugdopleiding. Een prachtig vormgegeven en opgemaakt blad.
Een mooie mix van tekst, fotografie en advertenties. Bonuspunten voor de slimme en nuttige activiteitenkalender achter in de gids met diverse waardebonnen voor de lezer. De titel van het blad: ‘Beleef het mee bij WZC’, doet de inhoud alle eer aan. Compliment aan de samenstellers. WZC ontvangt hiermee een beloning van € 100,-

De nummer 2 van de Gulden Gids Awards

Ze hadden graag weer nummer 1 willen worden en zijn er bij de V.V. Den Ham van overtuigd dat de gids nog mooier is dan vorig jaar. En misschien is dat ook wel zo. Het was ook niet gemakkelijk om een keuze tussen 1 en 2 te maken, daarover straks meer. Wederom een prachtige gids, die terecht met trots op de tafels in het clubhuis en bestuurskamer ligt. Opmaak, uitvoering, teksten en fotografie, het is allemaal weer top voor elkaar.
En weer is het de warmte en clubliefde en de aandacht voor de personen, die de lezer treft.
De plek in de samenleving en de rol die de club daarin heeft komt duidelijk naar voren en als maatschappelijke thema’s dit jaar artikelen over vluchtelingen opvang en over het project NIX, oftewel de alcoholproblematiek. En meer zeer lezenswaardige columns. Grote klasse! V.V. Den Ham ontvangt ook een ook een beloning van € 100,-

De nummer 1 van de Gulden Gids Awards

In de begeleidende brief die de makers van de uitgave van SC Genemuiden stuurde, stond onder andere dat men zowel aan de fotografiekant, als de inhoud van de artikelen extra aandacht had geschonken. Blijkbaar had men toch met een scheef oog naar de winnaar van vorig jaar gekeken en gezocht naar in te vullen bonuspunten die door de jury te vergeven waren.
Nou het is in elk geval gelukt. Een geweldig mooie presentatiegids. Over opmaak, druk, vormgeving en presentatie en clubgevoel hoefde men zich al geen zorgen te maken. Nee, met de criteria zit het wel goed.

Maar er werd zeker op punten gescoord met:

  • een prachtige uitklap verjaardagskalender.
  • het verhaal van de passie van de echte supporter, met oog voor de ontwikkelingen in de maatschappij en in de media
  • diverse columns, met die van ‘Op visite in Genemuiden’ als herkenbare topper.
  • het project: Positief Coachen Sportclub Genemuiden. Ronduit geweldig.
  • de Rabo voetbalschool

En inderdaad, de fotografie is ook geweldig. Het spat er af! Deze gids moet niet alleen op de bestuurstafel liggen, maar die neem je gewoon mee naar huis om eens heerlijk van te genieten. Een terechte winnaar.
Van harte gefeliciteerd met Gulden Gids Award en de bijbehorende € 250,-

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Elke maand verstuurt de BAV een nieuwsbrief met het allerlaatste nieuws voor voetbalbestuurders. Zo'n 1.600 mensen hebben zich daar al voor ingeschreven. Vul uw gegevens in en ook u ontvangt ons laatste nieuws in uw mailbox.

'Wie doet de ingewikkelde wetgeving binnen uw club? Daar kan de BAV uitkomst in bieden'

'Clubs moeten eerder de juridische hulp van de BAV inschakelen'

'De positie van de BAV in het voetballandschap zal nadrukkelijker zijn dan in het verleden'

'In de totstandkoming van de nieuwe structuur van de KNVB speelt de BAV een belangrijke rol'