Publicaties
BAV logo

Spakenburg hoeft eventuele finale niet op zondag te spelen door convenant BAV

Mocht Spakenburg dinsdagavond de finale van het toernooi om de KNVB Beker halen dan hoeft ze niet op zondag te voetballen door een ondertekend convenant dat de voorloper van de Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen (BAV) in 2013 met de KNVB heeft afgesloten.

In dat convenant staat onder artikel 3: ‘De KNVB garandeert de BZV (voorloper BAV, red) dat bij deze organisatie (ultimo juni 2013) aangesloten verenigingen die principieel alleen op zaterdag voetballen, nimmer genoodzaakt zullen worden tot het spelen van competitie- en/of bekerwedstrijden op zondag.’ Spakenburg is een van de verenigingen die op de lijst van de aangesloten clubs staat.

Henk van der Pol, bestuurslid Voetbalzaken van de BAV, zegt dat de KNVB Spakenburg nooit kan dwingen om op zondag te voetballen. Van der Pol was destijds betrokken bij het opstellen van het convenant. ‘Er staat heel duidelijk in dat clubs die worden genoemd in het convenant nooit op zaterdag hoeven te voetballen. In deze casus gaat het convenant boven het reglement van het bekertoernooi.’

Mocht Spakenburg de eindstrijd halen staat de bekerfinale vooralsnog gepland op zondag 30 april.

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Elke maand verstuurt de BAV een nieuwsbrief met het allerlaatste nieuws voor voetbalbestuurders. Zo'n 1.600 mensen hebben zich daar al voor ingeschreven. Vul uw gegevens in en ook u ontvangt ons laatste nieuws in uw mailbox.

'Wie doet de ingewikkelde wetgeving binnen uw club? Daar kan de BAV uitkomst in bieden'

'Clubs moeten eerder de juridische hulp van de BAV inschakelen'

'De positie van de BAV in het voetballandschap zal nadrukkelijker zijn dan in het verleden'

'In de totstandkoming van de nieuwe structuur van de KNVB speelt de BAV een belangrijke rol'