Publicaties

Steeds minder clubs willen cash in kantine

Sportverenigingen stappen steeds vaker over naar cashless betalen. Voetbalclubs blijven in die ontwikkeling wel achter bij hockey- en tennisverenigingen.

In 2013 steeg het aantal pinbetalingen met 7,5% tot ruim 2,6 miljard transacties. Bij de kleine horeca-aangelegenheden, zoals cafés en sportkantines, steeg het aantal pintransacties zelfs met ruim 32% ten opzichte van het jaar ervoor.

Ook in de sportbranche verdwijnt cash naar de achtergrond. Bij grote sportevenementen, zoals het WK hockey, en bij steeds meer sportclubs, kan er vrijwel alleen cashless betaald worden. Uit onderzoek van Le Credit Sportif onder voetbalclubs blijkt dat de contante betalingen weliswaar afnemen maar dat de voetbalclubs achterblijven bij overige sporten zoals tennis en hockey.

Een goed voorbeeld van een voetbalclub die streeft naar zo min mogelijk cash in de kantine is FC Driebergen. Momenteel wordt er nog steeds voor 70 procent afgerekend met contant geld, de club wil dit verder terugdringen naar 40 procent, vertelt Peter Dingemans, voorzitter van FC Driebergen. De vereniging wil hiermee de veiligheid vergroten door minder cas geld in omloop te hebben en bovendien te zorgen voor een betere marge en meer gemak voor bezoekers en leden.

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Elke maand verstuurt de BAV een nieuwsbrief met het allerlaatste nieuws voor voetbalbestuurders. Zo'n 1.600 mensen hebben zich daar al voor ingeschreven. Vul uw gegevens in en ook u ontvangt ons laatste nieuws in uw mailbox.

'Wie doet de ingewikkelde wetgeving binnen uw club? Daar kan de BAV uitkomst in bieden'

'Clubs moeten eerder de juridische hulp van de BAV inschakelen'

'De positie van de BAV in het voetballandschap zal nadrukkelijker zijn dan in het verleden'

'In de totstandkoming van de nieuwe structuur van de KNVB speelt de BAV een belangrijke rol'