Publicaties

Subsidiemogelijkheden voor amateurclubs met aangepast voetbalaanbod

Voor voetbalclubs met een aangepast aanbod zijn er een aantal subsidiemogelijkheden. Hieronder een opsomming van de mogelijkheden.

ING en Fonds Gehandicaptensport biedt verenigingen de mogelijkheid aan om te starten met een crowdfunding waarbij 75 procent gefinancierd wordt door ING en Fonds Gehandicaptensport. Bijvoorbeeld voor het werven van spelers of vrijwilligers, het opleiden van kader, organiseren van een evenement en/of de aanschaf van sportmateriaal.

Heeft de vereniging bijvoorbeeld een budget van 1.000 euro nodig voor de aanschaf van sportmateriaal, dan financieren zij bij start de 750 euro en haalt de vereniging zelf het resterende bedrag van 250 euro op. Dit bedrag ontvangt de vereniging direct bij de start, zodat het crowdfunding project een vliegende start heeft.

Zwaluwen Jeugd Actie

Het motto van de Zwaluwen Jeugd Actie: ‘Wij willen dat iedereen kan genieten van voetbal en het verenigingsleven. Ook kinderen met een beperking! Wij zetten ons hier dan ook met hart en ziel voor in.’ Clubs kunnen een bijdrage vragen voor bijvoorbeeld het rolstoeltoegankelijk maken van de accommodatie, een samenwerking met een instelling in de buurt of een leuke (voetbal)dag voor kinderen met een beperking.

Cruyff Foundation

Juist voor kinderen met een handicap is sport en bewegen extra belangrijk. Niet alleen voor hun gezondheid, maar ook om anderen te ontmoeten en zelfvertrouwen te krijgen. Helaas is het voor deze kinderen soms niet vanzelfsprekend om een sport te beoefenen, omdat het aanbod gering is en de benodigde materialen vaak kostbaar zijn. Met verschillende samenwerkingen proberen we daarom het sportaanbod voor kinderen met een handicap te verbreden en toegankelijker te maken, zodat ook kinderen met een handicap de ruimte krijgen om hun talent te ontdekken.

Binnen de breedtesport doen we dat op het gebied van sportvoorzieningen en sportstimulering. Hierbij bieden we zowel financiële als strategische ondersteuning voor sportaanbieders. De Cruyff Foundation biedt getalenteerde kinderen vervolgens de kans zich verder te ontwikkelen door samenwerkingen met verschillende sportbonden.

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Elke maand verstuurt de BAV een nieuwsbrief met het allerlaatste nieuws voor voetbalbestuurders. Zo'n 1.600 mensen hebben zich daar al voor ingeschreven. Vul uw gegevens in en ook u ontvangt ons laatste nieuws in uw mailbox.

'Wie doet de ingewikkelde wetgeving binnen uw club? Daar kan de BAV uitkomst in bieden'

'Clubs moeten eerder de juridische hulp van de BAV inschakelen'

'De positie van de BAV in het voetballandschap zal nadrukkelijker zijn dan in het verleden'

'In de totstandkoming van de nieuwe structuur van de KNVB speelt de BAV een belangrijke rol'