Publicaties

Subsidieregeling Duurzaam Maatschappelijk Vastgoed

Om maatschappelijk vastgoed te verduurzamen kunnen eigenaren gebruik maken van de subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed. Deze regeling is op 3 juni open gegaan. Vanaf 20 mei is het al mogelijk om een conceptaanvraag voor te bereiden via MijnRVO.

Bent u eigenaar van maatschappelijk vastgoed? Of houdt u zich bezig met het verduurzamen van maatschappelijk vastgoed zoals scholen, overheidsgebouwen, zorginstellingen of monumenten? De subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA) komt eigenaren van bestaand maatschappelijk vastgoed tegemoet in de kosten om te verduurzamen.

Vanaf 20 mei 2024 kunt u uw conceptaanvraag aanmaken en opslaan via Mijn RVO. Bekijk hier alle voorwaarden en veelgestelde vragen om uw aanvraag voor te bereiden.

Er is meer geld beschikbaar in de derde aanvraagronde van de subsidieregeling Duurzaam Maatschappelijk Vastgoed (DUMAVA). Het subsidieplafond was €237,5 miljoen. Er komt €167,8 miljoen bij voor alle doelgroepen (denk aan zorg- en onderwijsinstellingen, gemeenten, buurthuizen en culturele instellingen). Voor het primair en voortgezet onderwijs is nog eens €47 miljoen extra beschikbaar. Het subsidieplafond wordt daarmee in totaal €452,3 miljoen. Hiermee kan de verduurzaming sneller door meer eigenaren uitgevoerd worden, want de belangstelling is groot.

Meer informatie bij Vereniging Sport en Gemeenten.

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Elke maand verstuurt de BAV een nieuwsbrief met het allerlaatste nieuws voor voetbalbestuurders. Zo'n 1.600 mensen hebben zich daar al voor ingeschreven. Vul uw gegevens in en ook u ontvangt ons laatste nieuws in uw mailbox.

'Wie doet de ingewikkelde wetgeving binnen uw club? Daar kan de BAV uitkomst in bieden'

'Clubs moeten eerder de juridische hulp van de BAV inschakelen'

'De positie van de BAV in het voetballandschap zal nadrukkelijker zijn dan in het verleden'

'In de totstandkoming van de nieuwe structuur van de KNVB speelt de BAV een belangrijke rol'