Publicaties
Hoofdkwartier KNVB

Supporters Jupiler League verwerpen piramidemodel

Het piramidemodel, dat met ingang van het seizoen 2016-2017 door de KNVB wordt ingevoerd, is tegen het zere been van een meerderheid van supportersverenigingen van clubs uit de Jupiler League. Het nieuwe competitiemodel moet voor een goede doorstroming met verplichte promotie en degradatie en voor een betere kwaliteit van het voetbal zorgen.

De supportersverenigingen van de Jupiler League, die een kwijnend bestaan leidt,  hebben de CED (Coöperatie Eerste Divisie, het samenwerkingsverband van alle eerste divisieclubs) een alternatief model aangeboden. Daarin spelen in  de een-na-hoogste voetbalafdeling van ons land straks  geen 20, maar  achttien clubs. Bovendien is er geen plaats meer voor belofte-elftallen van eredivisieclubs. Ook de promotie- degradatieregeling tussen eredivisie en Jupiler League moet anders worden. Wel wil men dat de kampioen van de Topklasse van het huidige seizoen promoveert.

Begin december neemt de bondsraad van de KNVB een beslissing over de nieuwe competitie-opbouw.

Bron: De Telegraaf

Tags:
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Elke maand verstuurt de BAV een nieuwsbrief met het allerlaatste nieuws voor voetbalbestuurders. Zo'n 1.600 mensen hebben zich daar al voor ingeschreven. Vul uw gegevens in en ook u ontvangt ons laatste nieuws in uw mailbox.

'Wie doet de ingewikkelde wetgeving binnen uw club? Daar kan de BAV uitkomst in bieden'

'Clubs moeten eerder de juridische hulp van de BAV inschakelen'

'De positie van de BAV in het voetballandschap zal nadrukkelijker zijn dan in het verleden'

'In de totstandkoming van de nieuwe structuur van de KNVB speelt de BAV een belangrijke rol'