Publicaties
Van links naar rechts: Mohammed Mohandig (GL/PvdA), Inge van Dijk (CDA), Cor Verbree-Geerman (BAV) en Michiel van Nispen (SP)

Tweede Kamer: BAV betrekken bij visie voor sportverenigingen

Het Register voor Verenigingsbestuurder (RVVB) en de Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen (BAV) zijn officieel gesprekspartner van de minister en het Ministerie van VWS om gezamenlijk aan een meerjarige strategie voor sportverenigingen te werken. Dat is de uitkomst van een (bijna) unaniem gesteunde motie in de Tweede Kamer.

De Tweede Kamer verzoekt de regering om in samenspraak met vertegenwoordigers van de sportverenigingen, zoals RVVB en BAV, te komen tot een samenhangende uitvoering van de gedane toezeggingen en aangenomen moties en een meerjarige strategie voor sportverenigingen. 

 

Het RVVB en de BAV zullen de komende periode met sportverenigingen uit heel Nederland in overleg gaan om input op te halen voor een meerjarige strategie. Graag willen het zij een beeld krijgen van succesvolle innovaties en moderniseringstrajecten bij sportverenigingen. Dit kan gaan over verduurzaming en/of modernisering van de accommodatie, modernisering van sportaanbod, innovatieve lidmaatschapsvormen en/of verdienmodellen, ontwikkeling van een toekomstbestendige organisatie, creëren van een veilig sportklimaat, werven en betrekken van vrijwilligers etc. 

Neem contact met ons op

Is jouw vereniging een interessante, inspirerende en leerzame casus voor andere sportverenigingen? Meld je dan aan. Omschrijf in het kort waar jouw vereniging innovatief in is geweest of waarin jouw sportvereniging leerzaam is voor andere sportverenigingen.

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Elke maand verstuurt de BAV een nieuwsbrief met het allerlaatste nieuws voor voetbalbestuurders. Zo'n 1.600 mensen hebben zich daar al voor ingeschreven. Vul uw gegevens in en ook u ontvangt ons laatste nieuws in uw mailbox.

'Wie doet de ingewikkelde wetgeving binnen uw club? Daar kan de BAV uitkomst in bieden'

'Clubs moeten eerder de juridische hulp van de BAV inschakelen'

'De positie van de BAV in het voetballandschap zal nadrukkelijker zijn dan in het verleden'

'In de totstandkoming van de nieuwe structuur van de KNVB speelt de BAV een belangrijke rol'