Publicaties

Vaker negatief gedrag tijdens teamsportwedstrijden in coronatijd

Incidenten van slaan, schoppen, bijten, uitschelden, kleineren, duwen en trekken kwamen in 2021 vaker voor tijdens sportwedstrijden dan in de jaren daarvoor. Dat blijkt uit de vierde Monitor Sportief Wedstrijdgedrag van het Mulier Instituut.

In de periode 2017-2020 vonden deze negatieve gedragingen in 32 tot 42 procent van de wedstrijden incidenteel plaats. In 2021 was dat in 51 procent van de wedstrijden. Dat jaar hebben we vanwege lockdowns alleen wedstrijden aan het begin van het seizoen geobserveerd. Ondanks dat de prijzen dan nog niet worden verdeeld, waren er dus meer incidenten.

Verreweg het meeste wedstrijdgedrag is positief
Toch is net als voorgaande jaren het overgrote deel van het gedrag van teamsporters tijdens wedstrijden positief. Meer dan 90 procent van de gedragingen wordt als positief beoordeeld. Lees hier het hele verhaal.

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Elke maand verstuurt de BAV een nieuwsbrief met het allerlaatste nieuws voor voetbalbestuurders. Zo'n 1.600 mensen hebben zich daar al voor ingeschreven. Vul uw gegevens in en ook u ontvangt ons laatste nieuws in uw mailbox.

'Wie doet de ingewikkelde wetgeving binnen uw club? Daar kan de BAV uitkomst in bieden'

'Clubs moeten eerder de juridische hulp van de BAV inschakelen'

'De positie van de BAV in het voetballandschap zal nadrukkelijker zijn dan in het verleden'

'In de totstandkoming van de nieuwe structuur van de KNVB speelt de BAV een belangrijke rol'