Publicaties
Gezonde kantine

Vitale en gezonde vereniging als toekomstdoel

Op het „Alles is Gezondheid‟-congres heeft Bernard Fransen namens de KNVB een zogeheten ‘pledge’ ondertekend over preventie en gezondheid. Het betrof de kick-off van het Nationaal Programma Preventie vanuit de overheid, waarin partijen afspraken maken en gezamenlijk acties ondernemen die moeten leiden tot een gezonder en vitaler Nederland.

De KNVB wil zich verbinden aan het nationaal programma, omdat de bond en de verenigingen midden in de samenleving staan. De KNVB richt zich niet alleen op het voetbal, maar neemt ook verantwoordelijkheid voor zijn maatschappelijke rol. De gezondheid in Nederland kan nog veel beter. Daarom spant de bond zich in de periode 2014–2018 in voor de volgende onderwerpen:

  • Inzetten op vitale duurzame en gezonde voetbalverenigingen. Gebruik maken van onze verbindende rol in de maatschappij. Hierbij gaat de KNVB met de verenigingen op zoek naar samenwerking. Met huidige partners, maar ook met nieuwe partners.
  • Voetbal brengt mensen letterlijk en figuurlijk in beweging en is laagdrempelig. In Nederland is er een groot netwerk van verenigingen, deze zullen worden ingezet om niet-voetballers in beweging te krijgen. Doel is „een leven lang voetbal‟ aanbieden bij duurzame, vitale en gezonde verenigingen.
  • Onder de noemer „De gezonde voetbalkantine‟ worden de verenigingen gestimuleerd om gezonde alternatieven toe te voegen aan het huidige assortiment van eten en drinken.
  • Er zijn al veel verenigingen die voorop lopen op het thema gezondheid en een inspiratie kunnen vormen voor andere verenigingen. Deze kennis wil de KNVB slim en effectief verspreiden, zodat andere verenigingen zich ook bewust worden van het thema en eveneens gemotiveerd raken hiermee bezig te gaan.

De KNVB zal deze ontwikkelingen op de voet volgen, het proces bewaken en de voortgang evalueren.

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Elke maand verstuurt de BAV een nieuwsbrief met het allerlaatste nieuws voor voetbalbestuurders. Zo'n 1.600 mensen hebben zich daar al voor ingeschreven. Vul uw gegevens in en ook u ontvangt ons laatste nieuws in uw mailbox.

'Wie doet de ingewikkelde wetgeving binnen uw club? Daar kan de BAV uitkomst in bieden'

'Clubs moeten eerder de juridische hulp van de BAV inschakelen'

'De positie van de BAV in het voetballandschap zal nadrukkelijker zijn dan in het verleden'

'In de totstandkoming van de nieuwe structuur van de KNVB speelt de BAV een belangrijke rol'