Publicaties
Foto: KNVB Media

Voetbalbestuurder Jaap Verkroost (68) overleden

Voetbalbestuurder Jaap Verkroost is dinsdag 22 januari op 68-jarige leeftijd overleden. Verkroost maakte van 2007 tot 2014 deel uit van het bestuur amateurvoetbal, waarin hij de portefeuille zaalvoetbal beheerde.

Jaap Verkroost was van 1998 tot 2002 voorzitter van VV Maarssen. Omdat hij wethouder werd in de voormalige gemeente Maarssen – tegenwoordig Stichtse Vecht – moest hij die functie na vier jaar neerleggen. Verkroost stond bekend als een betrokken bestuurder die altijd het belang van verenigingen en vrijwilligers benadrukte.

In de jaren na zijn voorzitterschap bij VV Maarssen was Verkroost nog wel actief als bestuurder bij de KNVB. Zo werd hij in het voorjaar van 2007 benoemd tot voorzitter van het district West I. Daardoor werd hij automatisch lid van het bestuur amateurvoetbal. Die functie bekleedde hij tot 2014, toen tijdens de najaarsvergadering het voltallige bestuur amateurvoetbal aftrad en de Raad van Toezicht werd benoemd.

Foto: KNVB Media

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Elke maand verstuurt de BAV een nieuwsbrief met het allerlaatste nieuws voor voetbalbestuurders. Zo'n 1.600 mensen hebben zich daar al voor ingeschreven. Vul uw gegevens in en ook u ontvangt ons laatste nieuws in uw mailbox.

'Wie doet de ingewikkelde wetgeving binnen uw club? Daar kan de BAV uitkomst in bieden'

'Clubs moeten eerder de juridische hulp van de BAV inschakelen'

'De positie van de BAV in het voetballandschap zal nadrukkelijker zijn dan in het verleden'

'In de totstandkoming van de nieuwe structuur van de KNVB speelt de BAV een belangrijke rol'