Publicaties

FC Weesp wint titel Sportaccommodatie van het Jaar 2024

Voetbalvereniging FC Weesp is verkozen tot duurzaamste sportaccommodatie van het jaar 2024. De winnende club nam de bijbehorende prijs in ontvangst tijdens het finale-evenement Friesland Sport Duurzaam, dat gehouden werd op de accommodatie van de verkiezingswinnaar van vorig jaar v.v. ONT uit Opeinde, in samenwerking met Sport Fryslân.

FC Weesp heeft als eerste Nederlandse sportvereniging een EU-subsidie aangevraagd voor een batterij-oplossing op het sportpark, die niet alleen voor de eigen club, maar ook voor naburige sportverenigingen en omwonenden ingezet kan worden. De club heeft veel oog voor multigebruik van de accommodatie, zet in op hergebruik van materialen, werkt aan biodiversiteit en won in 2022 de verkiezing voor ‘Groene vrijwilliger van het jaar’. De winnaar ontving een cheque ter waarde van € 2.500 om verdere verduurzaming te financieren.

Uit het juryrapport:

“De visie en ambitie van FC Weesp komen tot uitdrukking in het aanpassen van de doelstelling van de vereniging en het betrekken van de buurt daarbij. Ze hebben een brede blik op financiële mogelijkheden en subsidiekansen en zorgen voor verbinding in Weesp.”

Lees meer bij Kenniscentrum Sport & Bewegen.

Tags:
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Elke maand verstuurt de BAV een nieuwsbrief met het allerlaatste nieuws voor voetbalbestuurders. Zo'n 1.600 mensen hebben zich daar al voor ingeschreven. Vul uw gegevens in en ook u ontvangt ons laatste nieuws in uw mailbox.

'Wie doet de ingewikkelde wetgeving binnen uw club? Daar kan de BAV uitkomst in bieden'

'Clubs moeten eerder de juridische hulp van de BAV inschakelen'

'De positie van de BAV in het voetballandschap zal nadrukkelijker zijn dan in het verleden'

'In de totstandkoming van de nieuwe structuur van de KNVB speelt de BAV een belangrijke rol'