Publicaties

Voor de wedstrijd koffie drinken voor meer onderling respect

Samen een kop koffie drinken als voorbereiding op de wedstrijd. Dat is een van de kernpunten van de aftrapbijeenkomsten die worden gehouden tussen voetbalclubs uit het Westland en Den Haag. Door met elkaar om tafel te zitten ontstaat er meer wederzijds begrip. Als gevolg daarvan is er op het veld meer onderling respect.

De aftrapbijeenkomsten zijn een uitvloeisel van ‘Weer spelen tegen’. Een project dat twee jaar geleden is opgezet om de band tussen verenigingen uit het Westland en Den Haag te versterken. Door incidenten uit het verleden gaven verschillende clubs uit het Westland aan liever niet naar de residentiestad af te reizen. Door middel van interventies moet die drempel weg worden genomen. De aftrapbijeenkomsten zijn daar een succesvol voorbeeld van.

‘We hebben op dit moment een keer of zes, zeven een aftrapbijeenkomst gehouden bij duels waarvan we op voorhand wisten dat het spannend zou worden’, zegt projectcoördinator Frank Neef op de website van de KNVB. “We sturen iemand, Mark van der Kaaij in dit geval, op die duels af. Hij brengt een aantal sleutelfiguren rondom de wedstrijd bij elkaar. Vaak zijn dat de aanvoerders, coaches en de scheidsrechter. Vervolgens gaan ze met elkaar om tafel zitten. Mark stelt de vraag wat er nodig is om er een leuke wedstrijd van te maken. Vervolgens worden daar afspraken over gemaakt.’

Tags:
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Elke maand verstuurt de BAV een nieuwsbrief met het allerlaatste nieuws voor voetbalbestuurders. Zo'n 1.600 mensen hebben zich daar al voor ingeschreven. Vul uw gegevens in en ook u ontvangt ons laatste nieuws in uw mailbox.

'Wie doet de ingewikkelde wetgeving binnen uw club? Daar kan de BAV uitkomst in bieden'

'Clubs moeten eerder de juridische hulp van de BAV inschakelen'

'De positie van de BAV in het voetballandschap zal nadrukkelijker zijn dan in het verleden'

'In de totstandkoming van de nieuwe structuur van de KNVB speelt de BAV een belangrijke rol'