Publicaties
Hoofdkwartier KNVB

Voorzitter amateurvoetbal vertrekt bij KNVB

Bernard Fransen heeft zijn functie als voorzitter amateurvoetbal en vicevoorzitter van het bondsbestuur neergelegd, vanwege een verschil van inzicht over de bestuurlijke inrichting binnen de sectie amateurvoetbal en de wijze waarop dit moet worden gerealiseerd. Dat meldt de KNVB.

Het bestuur amateurvoetbal van de KNVB onderzoekt de mogelijkheden over een nieuwe inrichting in het kader van bestuurlijke vernieuwing. Het traject van bestuurlijke vernieuwing is in het voorjaar van 2013 ingezet, toen de algemene vergadering amateurvoetbal (AVAV) instemde met een voorstel daartoe.

Eerder werd al duidelijk dat het amateurvoetbal op een enorm tekort afstevent en flink moet bezuinigen. Veel amateurverenigingen vragen zich af hoe dit zover heeft kunnen komen en wat de gevolgen in de nabije toekomst zijn. Ook worden er vraagtekens geplaatst bij het financiële beleid van de KNVB, ook in de column van Theo Piederiet, de voorzitter van de Belangenorganisatie van Amateur Voetbalverenigingen.

De AVAV benoemde Fransen 6 juni 2009 tot voorzitter van het bestuur amateurvoetbal van de KNVB. In de afgelopen periode zette Fransen zich onder meer in voor de stimulering van het meisjes- en vrouwenvoetbal, een veiliger sportklimaat en was hij stimulans achter een eigen onderzoeksafdeling van de sectie amateurvoetbal bij de KNVB. De KNVB is Fransen zeer erkentelijk voor zijn vrijwillige inzet en toewijding de afgelopen jaren voor het Nederlandse voetbal.

‘Het was een eer om de afgelopen jaren een steentje bij te kunnen dragen aan de voetbalsport’, aldus Fransen. ‘De organisatie is volop in beweging. Nieuwe ontwikkelingen brengen soms ook een verschil van inzicht met zich mee. Het belang van de KNVB staat voorop en daarom maak ik ruimte voor een ander, zodat de organisatie verder kan met de ingeslagen weg van bestuurlijke vernieuwing.’

Vicevoorzitter Paul Verweel neemt op dit moment de taken van Bernard Fransen waar. Het ligt in de lijn der verwachting dat de Verenigingsraad zich tijdens de AVAV van 24 mei 2014 zal beraden over de vacant gekomen positie.

 

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Elke maand verstuurt de BAV een nieuwsbrief met het allerlaatste nieuws voor voetbalbestuurders. Zo'n 1.600 mensen hebben zich daar al voor ingeschreven. Vul uw gegevens in en ook u ontvangt ons laatste nieuws in uw mailbox.

'Wie doet de ingewikkelde wetgeving binnen uw club? Daar kan de BAV uitkomst in bieden'

'Clubs moeten eerder de juridische hulp van de BAV inschakelen'

'De positie van de BAV in het voetballandschap zal nadrukkelijker zijn dan in het verleden'

'In de totstandkoming van de nieuwe structuur van de KNVB speelt de BAV een belangrijke rol'