Publicaties

Vrijwel evenveel teams schrijven zich in voor komend voetbalseizoen

Het aantal team dat zich voor komend seizoen heeft ingeschreven is ongeveer gelijk gebleven. Dat meldt de KNVB. Dat zou kunnen betekenen dat de coronacrisis geen effect heeft gehad op ledenverlies.

Vanwege de coronamaatregelen konden amateurs acht tot negen maanden geen wedstrijden voetballen. Na deze periode viel te bezien of veel voetballers (definitief) waren uitgeweken naar andere vrijetijdsbestedingen en hun kicksen aan de wilgen hadden gehangen. Maar de inschrijvingen van de teams voor het seizoen 2021/’22 geven een indicatie dat dit niet het geval is.

Seizoenstart
Het aantal teams dat zich voor het komend seizoen heeft ingeschreven bedraagt namelijk 62.388. Dat is slechts 1,13% minder dan het aantal teams dat vorig seizoen van start ging (63.098). Richting de seizoenstart kunnen teams zich nog terugtrekken, maar de afgelopen jaren bleek juist het tegenovergestelde aan de orde. Zo kwamen er voorafgaand aan 2019/’20 en 2020/’21 nog respectievelijk 4.120 en 2.027 teams bij.

Tags:
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Elke maand verstuurt de BAV een nieuwsbrief met het allerlaatste nieuws voor voetbalbestuurders. Zo'n 1.600 mensen hebben zich daar al voor ingeschreven. Vul uw gegevens in en ook u ontvangt ons laatste nieuws in uw mailbox.

'Wie doet de ingewikkelde wetgeving binnen uw club? Daar kan de BAV uitkomst in bieden'

'Clubs moeten eerder de juridische hulp van de BAV inschakelen'

'De positie van de BAV in het voetballandschap zal nadrukkelijker zijn dan in het verleden'

'In de totstandkoming van de nieuwe structuur van de KNVB speelt de BAV een belangrijke rol'