Publicaties
Gulden Gids Award
VSCO '61 won de Gulden Gids Award 2014

VSCO ’61 winnaar van Gulden Gids Award 2014

VSCO ’61 is de winnaar geworden van de Gulden Gids Award 2014. De vereniging uit het Gelderse Oosterwolde kreeg van de BAV een oorkonde en een geldbedrag van 250 euro.

Al sinds 2004 wordt de Gulden Gids Award uitgereikt aan de club die in het amateurvoetbal de mooiste presentatiegids vervaardigt. Eerst alleen voor het zaterdagvoetbal, het was immers een initiatief van de BZV, maar sinds vorig seizoen voor het totale amateurvoetbal, althans voor de lidverenigingen van de BAV.

Beoordeling
Bijna het voltallige BAV-bestuur bemoeide zich op een zaterdagochtend met de beoordeling van de ingestuurde presentatiegidsen voor de Gulden Gids Award van 2014. Uiteindelijk kwam VSCO ’61 als winnaar uit de bus.

En dat was meer dan terecht, vertelde BAV-secretaris Wim Tamboer tijdens de prijsuitreiking. ‘Als er één club is die als totaal is gepresenteerd in hun gids, is het wel VSCO ’61. De presentatiegids voldoet aan alle grafische en fotografische criteria. Maar niet alleen dat. De gids openen is al een hele klus want in een drie pagina’s tellende uitklapper als voorpagina, zijn alle elementen van de club in beeld gebracht. Mannen, vrouwen, jeugd, vrijwilliger, scheidsrechter. De geur van de kleedkamer komt je bijna tegemoet. En dan het thema: Diversiteit is de kracht van onze vereniging. Dat alles in veel zwart met (kanarie)geel nodigt uit tot verder bladeren en lezen in dit mooie blad. Zeer verzorgd en als doorslaggevende factor; in deze gids laat men zien waar het in een club om draait. Het draait om mensen. In woord en beeld komt dit fantastisch tot uitdrukking. Heden, verleden en toekomst, het is allemaal aan bod gekomen. Een dik compliment voor de samenstellers.’ Het is overigens geen primeur want de club uit Oosterwolde won de verkiezing in 2010 ook al eens.

Compliment
Colin Pelleboer, voorzitter van de presentatiegidscommissie bij VSCO ’61,  was blij met de prijs. ‘Tijdens onze vergaderingen spreken we ook vaak de hoop uit om weer bij de eerste drie te zitten van de Gulden Gids Award. Het is een compliment voor alle mensen binnen onze vereniging die zich hebben ingezet om een mooie presentatiegids te maken.’
De club uit Oosterwolde bleef op het nippertje het 85-jarige vv Roden voor. Die stuurde een bijzonder nummer in, waarbij de presentatiegids werd gecombineerd met een jubileum-nummer. ‘Mooie plaatjes van toen en nu,  en eveneens veel berichtjes uit de oude doos. Prachtig om te lezen. Een echt bewaarnummer’, vond de jury. vv Roden kreeg een beloning van honderd euro.

Tweede en derde prijs
Ook vv Jonathan uit Zeist kreeg honderd euro, voor de derde plaats in de verkiezing. ‘Zowel de vormgeving, sfeervolle fotografie, inhoud, als de opmaak en tekstgebruik waren dik in orde’, vond de jury.  ‘Mede in aanmerking genomen dat dit de allereerste keer was dat de club een presentatiegids had gemaakt, bepaalde dat hier de derde prijs naar toe ging.’

Sv Spakenburg (de winnaar van vorig jaar) en V.V. Den Ham kregen nog eervolle vermeldingen voor hun presentatiegids.

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Elke maand verstuurt de BAV een nieuwsbrief met het allerlaatste nieuws voor voetbalbestuurders. Zo'n 1.600 mensen hebben zich daar al voor ingeschreven. Vul uw gegevens in en ook u ontvangt ons laatste nieuws in uw mailbox.

'Wie doet de ingewikkelde wetgeving binnen uw club? Daar kan de BAV uitkomst in bieden'

'Clubs moeten eerder de juridische hulp van de BAV inschakelen'

'De positie van de BAV in het voetballandschap zal nadrukkelijker zijn dan in het verleden'

'In de totstandkoming van de nieuwe structuur van de KNVB speelt de BAV een belangrijke rol'