Publicaties

vv SEH wint Gulden Gids Awards

vv SEH heeft de Gulden Gids Awards van 2019 gewonnen. Volgens de jury maakte de vierdeklasser uit Heerde de beste presentatiegids in het amateurvoetbal. De Gulden Gids Awards is een initiatief van de Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen (BAV). Hieronder het juryverslag.

De jury had er geen eenvoudige klus aan om te bepalen welke drie gidsen in de prijzen zouden vallen. Want hoewel het aantal inzendingen wat tegenviel (25 tegen 35 vorig jaar), was de kwaliteit hoog. Opvallend was dat er heel wat verenigingen voor de eerste keer deelnamen. Ook is, blijkens de inhoud, de intentie van de makers divers. Heeft de stand van zaken rond het eerste elftal prioriteit of wordt er gekozen voor het geven van brede informatie over de hele vereniging? Hoe dan ook, ons is een inkijkje gegund in het wel en wee van 25 verschillende verenigingen met één gemene deler: Trots op de club. Het best verwoord in de verhalen van mensen die zich al jarenlang belangeloos inzetten voor hun vereniging of van families die van generatie op generatie het DNA van hun cluppie door hebben gegeven. Waar opa zijn jarenlange carrière afbouwt bij het walking-football en kleinzoon-of dochter in de JO8 of JO9 aan het begin staat van een voetbaldroom die hopelijk nog lang niet wordt verstoord. Het heeft ons veel leesplezier gegeven.


3e plaats: SV Zeilberg

beloond met 100 euro

“Hiermee presenteren wij u onze eerste seizoen-gids ter gelegenheid van het 65-jarig bestaan”. Zo begint voorzitter Theo Manders zijn voorwoord. En het is meteen een schot in de roos. De opzet is het wij-gevoel in de diverse verhalen te laten doorklinken en dat is, door de diversiteit van invalshoeken, zeker geslaagd. Het gaat van selectie-elftallen tot voetbalplezier in de kelderklasse, van het leger vrijwilligers (“de helden van de velden”) tot de vele evenementen die worden georganiseerd, waarbij het mes aan twee kanten snijdt: Reuring binnen de vereniging en een flinke financiële injectie voor diverse projecten binnen de club. Een dikke plus is ook dat dat niet alleen van ieder team een foto is geplaatst, maar ook van (bijna) alle mensen die een specifieke taak/functie vervullen, zodat je meteen weet wie je waarvoor moet hebben. Een rustige opmaak waarbij de clubkleuren Geel-Zwart goed gedoceerd terug komen maken deze gids tot een prettig  te lezen naslagwerk.

2e plaats: BVV Barendrecht

beloond met 100 euro

Een kloeke gids. 95 bladzijden. Natuurlijk voor een deel ingevuld met advertenties, maar het is niet zo dat het de leestekst in de weg zit. Er is gewoon veel te melden. De club speelt na degradatie met het eerste elftal in de derde divisie. Wonden likken en weer kop op. Dat lees je in de verhalen rond het vlaggenschip. Maar de vereniging heeft veel meer te bieden dan een team op divisieniveau. Zo organiseert men in samenwerking met de coaches betaald voetbal jaarlijks een groot toernooi voor G-voetballers, dat inmiddels landelijk grote bekendheid geniet. Trainers komen aan het woord, het jeugdvoetbal komt aan bod en niet te vergeten het damesvoetbal waarmee men stevig aan de weg timmert. Ook talrijke vrijwilligers passeren de revue. Maar omdat woorden soms te veel en toch niet toereikend zijn, geven tal van goed geschoten actiefoto’s een fraaie inkijk in de vereniging. Kortom een fraai vormgegeven gids met goed geschreven verhalen. Een visitekaartje waarmee je voor de dag kunt komen.

1e plaats: SEH Heerde
beloond met 250 euro

“Wij zijn SEH” Dit is niet slechts de verwijzing naar de inhoud van de gids, het is de naam die de gids draagt. Dat schept verwachtingen, maar vraagt ook om een overtuigend verhaal in woord en beeld. Daarin is de redactie ruimschoots geslaagd. De verhalen zijn vlot geschreven en lezen lekker weg. Ze gaan natuurlijk over voetbal in alle geledingen. Dus wordt er niet alleen geschreven over het vlaggenschip , maar ook over het G-voetbal, dames – en meidenvoetbal  en de veteranen van de 35+. Er is veel aandacht voor de jeugd, tot de allerkleinsten aan toe en trainers ontvouwen hun visie op het edele voetbalspel.  Vrijwilligers komen aan bod, zoals de jonge ouderen die wekelijks onderhoud plegen op de accommodatie. De EHBO-ers en de jeugdscheidsrechters. Verrassende verhalen zijn er ook over opbloeiende liefdes, club overstijgende vriendschappen en een leider die zijn 50-jarig jubileum viert. Je leert de vereniging kennen in al zijn geledingen. Het straalt saamhorigheid en daadkracht uit. En last but not least: De kwaliteit van de foto’s  en de speelse opmaak  zijn onderscheidend en maken het geheel tot een gids waarmee je voor de dag kunt komen. Vakwerk! Een verdiende winnaar. ′

Winnaars Gulden Gids Awards:

2004 Quick Boys
2005 BVV Barendrecht
2006 VV DOVO
2007 SC Genemuiden
2008 SV Urk
2009 Zuidvogels
2010 VSCO ’61
2011 Excelsior ’31
2012 Sparta Nijkerk
2013 DTS Ede
2014 SV Spakenburg
2015 VSCO ‘61
2016 SC Genemuiden en vv Den Ham
2017 FC Klazienaveen

2018 WZC Wapenveld
2019 SEH

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Elke maand verstuurt de BAV een nieuwsbrief met het allerlaatste nieuws voor voetbalbestuurders. Zo'n 1.600 mensen hebben zich daar al voor ingeschreven. Vul uw gegevens in en ook u ontvangt ons laatste nieuws in uw mailbox.

'Wie doet de ingewikkelde wetgeving binnen uw club? Daar kan de BAV uitkomst in bieden'

'Clubs moeten eerder de juridische hulp van de BAV inschakelen'

'De positie van de BAV in het voetballandschap zal nadrukkelijker zijn dan in het verleden'

'In de totstandkoming van de nieuwe structuur van de KNVB speelt de BAV een belangrijke rol'