Publicaties
Foto: Kenniscentrum Sport

Welke prioriteit geeft uw provincie aan sport?

Met de Provinciale Statenverkiezing op 20 maart is het interessant om te kijken welke prioriteit de verscheidene partijen in de provincies aan sport geven. Kenniscentrum Sport heeft alle verkiezingsprogramma’s doorgespit en maakte van de uitkomsten een duidelijke infographic.

Uit het onderzoek van Kenniscentrum Sport blijkt dat de waarde van sport in de provincies sterk verschilt. Sommige provincies – Gelderland, Groningen en Limburg – investeren substantieel in sport en andere juist veel minder. Kijk hier om de afbeelding in het groot te zien.

Kenniscentrum Sport benadrukt dat het geen wetenschappelijk onderzoek betreft. Ze heeft een aantal signaalwoorden in de verkiezingsprogramma’s geturfd, zoals, ‘sport’, ‘bewegen’, ‘zwem’, ‘recreatie’, ‘fiets’, ‘wandelen’ en ‘water’. Hoe donkerder gekleurd in het landkaartje, hoe meer aandacht voor sport en bewegen.

Wie de tabel verticaal bekijkt, ziet ook dat de politieke partijen op sportgebied geen landelijke lijn trekken, de aandacht verschilt per provincie. Overigens ontbreekt de PVV in het overzicht, omdat de verkiezingsprogramma’s van deze partij te laat beschikbaar was.

Meer achtergronden over het onderzoek leest u hier bij Kenniscentrum Sport.

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Elke maand verstuurt de BAV een nieuwsbrief met het allerlaatste nieuws voor voetbalbestuurders. Zo'n 1.600 mensen hebben zich daar al voor ingeschreven. Vul uw gegevens in en ook u ontvangt ons laatste nieuws in uw mailbox.

'Wie doet de ingewikkelde wetgeving binnen uw club? Daar kan de BAV uitkomst in bieden'

'Clubs moeten eerder de juridische hulp van de BAV inschakelen'

'De positie van de BAV in het voetballandschap zal nadrukkelijker zijn dan in het verleden'

'In de totstandkoming van de nieuwe structuur van de KNVB speelt de BAV een belangrijke rol'