Publicaties

‘Wellicht speeldagenkalender aanpassen door coronavirus’

De Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen (BAV) wil bij haar bijna 1.600 leden peilen hoe de animo is voor een verandering van de speeldagenkalender. ‘Nu spelen we van augustus tot en met juni, misschien zou je door het coronavirus naar een ander model kunnen gaan, waarin je met name in de wintermaanden geen competitiewedstrijden speelt’, zegt voorzitter Ben van Olffen in de podcast van de BAV die hieronder te beluisteren is.

De BAV heeft zelf nog geen standpunt ingenomen over het onderwerp, maar wil wel weten hoe de achterban hier tegenaan kijkt. Dat doet ze via een enquête die hier is in te vullen. Ook vragen over andere onderwerpen komen daar voorbij. Van Olffen: ‘De verwachting is dat virussen zich blijven ontwikkelen en dat we er wellicht last van blijven houden. Dat zal dan vooral in de wintermaanden zijn. Dan kun je ervoor kiezen om juist dan geen competitiewedstrijden in te plannen. Misschien kun je toe naar een speeldagenkalender die begint in maart en stopt in oktober. We zijn benieuwd wat daar de reactie van verenigingen op is.’

Hieronder is de eerste podcast van de BAV te beluisteren.

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Elke maand verstuurt de BAV een nieuwsbrief met het allerlaatste nieuws voor voetbalbestuurders. Zo'n 1.600 mensen hebben zich daar al voor ingeschreven. Vul uw gegevens in en ook u ontvangt ons laatste nieuws in uw mailbox.

'Wie doet de ingewikkelde wetgeving binnen uw club? Daar kan de BAV uitkomst in bieden'

'Clubs moeten eerder de juridische hulp van de BAV inschakelen'

'De positie van de BAV in het voetballandschap zal nadrukkelijker zijn dan in het verleden'

'In de totstandkoming van de nieuwe structuur van de KNVB speelt de BAV een belangrijke rol'