Publicaties
BAV logo

Werkloze leden via sportsponsor naar baan

De gemeenten Utrecht en Zeist zijn een nieuw project gestart om werkloze jongeren via de sport weer aan een baan te helpen.

Op initiatief van Koos van der Burg, oud-jeugdtrainer van FC Utrecht en nu verbonden aan Sportnetwerk(t) in de Domstad, worden sponsors van verenigingen opgeroepen werkloze clubleden in de leeftijd van 16 tot 27 jaar een baan aan te bieden.
De club wordt door de gemeenten Utrecht en Zeist vervolgens beloond met een bedrag dat per club kan oplopen tot 10.000 euro Utrecht) en 5000 euro (Zeist). De werkloze moet wel minimaal drie maanden in dienst zijn. Er zijn in Utrecht en Zeist twaalf sportverenigingen die aan het project meedoen.
Initiatiefnemer Van der Burg, eerder betrokken bij het Regionale Actieplan Jeugdwerkloosheid, wilde iets doen met de werkloze jongeren bij sportclubs. Zijn plan boort een hele nieuwe werkgeversgroep aan: de lokale en betrokken werkgevers. Via een bestaand en logisch netwerk, namelijk de sportclubs waar zij aangesloten zijn. Bijvoorbeeld als shirtsponsor/lid of sponsor op een andere manier. En daar zitten niet alleen de werkgevers maar ook de jongeren. Het idee is dat de sportclubs zelf het contact met deze werkgevers opzetten. Als zij enthousiast zijn over het idee dan komen ze op de koffie bij Koos van der Burg. De pilot loopt tot 1 mei van dit jaar.

De vereniging onderscheidt zich als maatschappelijke club, helpt de eigen leden en uiteraard is de financiële bijdrage ook een prettige bijkomstigheid. De win voor de werkgevers is maatschappelijke betrokkenheid tonen en de werkgever investeert in de sportclub. Voor de jongeren wordt het palet wat breder/aantrekkelijker. Ook kan de gemeente lokaal een positieve bijdrage leveren en tonen. Daarnaast ondersteunen zij op deze manier de sportclub.

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Elke maand verstuurt de BAV een nieuwsbrief met het allerlaatste nieuws voor voetbalbestuurders. Zo'n 1.600 mensen hebben zich daar al voor ingeschreven. Vul uw gegevens in en ook u ontvangt ons laatste nieuws in uw mailbox.

'Wie doet de ingewikkelde wetgeving binnen uw club? Daar kan de BAV uitkomst in bieden'

'Clubs moeten eerder de juridische hulp van de BAV inschakelen'

'De positie van de BAV in het voetballandschap zal nadrukkelijker zijn dan in het verleden'

'In de totstandkoming van de nieuwe structuur van de KNVB speelt de BAV een belangrijke rol'