Publicaties

Wij nodigen iedereen uit…

Meer dan 60 voetbalorganisaties, -clubs en belangengroepen spreken zich vandaag uit voor verbinding en daarmee tegen racisme en discriminatie. Ook de BAV heeft onderstaande open brief ondertekend.

Wereldwijd staan er wekelijks honderden miljoenen mensen op en langs het veld, vanwege voetbal. Er is geen uithoek in de wereld te bedenken waar men niet een balletje trapt of hooghoudt met elkaar. De passie voor het spel loopt door alle lagen van de bevolking en groepen met de meest uiteenlopende achtergronden heen. Zo ook in Nederland. Gezamenlijk beleven in Nederland miljoenen mensen het voetbal in de stadions, op de velden of in de straten. 

Voetbal verbindt mensen met elkaar, ook mensen die elkaar niet kennen, die elkaars taal niet spreken, elkaars cultuur niet kennen.

Voetbal is hiermee meer dan een sport, het is meer dan het spelletje. Voetbal verbindt mensen met elkaar, ook mensen die elkaar niet kennen, die elkaars taal niet spreken, elkaars cultuur niet kennen. Want in het voetbal spreekt iedereen één en dezelfde taal: de taal van de liefde, de liefde voor de bal en de liefde voor het spelletje. De manier waarop het voetbal mensen samenbrengt is ongekend en vind je nergens anders. Voetbal heeft daarmee de kracht om dingen te veranderen die op een andere manier niet lukken 

Besef
Nu na lange tijd de competities eindelijk weer zijn begonnen, is er meer dan ooit het besef dat samen voetballen en samen voetbal beleven iets fantastisch is, iets unieks waar je elke dag mee bezig bent, iets wat je mist als het er niet is en waar je samen met anderen laat zien dat het onmogelijke soms kan. Op het veld, langs het veld. 

Samen
Voetbal is een uitnodiging. Een uitnodiging om het samen te doen en om samen te genieten. Ongeacht ras, huidskleur, seksuele geaardheid, cultuur, geloof, nationaliteit, gender en leeftijd. Iedereen is welkom en hoe meer mensen meedoen, hoe meer verschillen we meteen kunnen overbruggen. Want voetbal is van iedereen. 

Ons voetbal is van iedereen.

Nederlands elftal, OranjeLeeuwinnen, Nederlands zaalvoetbalteam en alle overige vertegenwoordigende teams. KNVB, Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie, Vrouwen Eredivisie, FC Twente, N.E.C., Anne Frank Stichting, FC Den Bosch, VVCS, Fortuna Sittard, Coöperatie Eredivisie Zaalvoetbal, BSBV, FC Dordrecht, Heracles Almelo, Nederlandse Sport Pers, John Blankenstein Foundation, FC Eindhoven, FC Utrecht, Samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders, FBO, AZ, Helmond Sport, FC Volendam, COVS, Feyenoord, BAV, RKC Waalwijk, Sparta Rotterdam, Suriprofs, Almere City FC, NAC Breda, PEC Zwolle, Telstar, Inspraakorgaan Turken Nederland, ADO Den Haag, SC Cambuur, VVON, CIDI, TOP Oss, FC Emmen, PSV, MVV Maastricht, CVTD, Go Ahead Eagles, Willem II, Maccabi Nederland, FC Groningen, VVV-Venlo, CBV, sc Heerenveen, Ajax, COH, Vitesse, Roda JC Kerkrade, Het Supporterscollectief, De Graafschap, Excelsior Rotterdam, Eredivisie Media & Marketing (FOX Sports) en alle amateurverenigingen van Nederland.

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Elke maand verstuurt de BAV een nieuwsbrief met het allerlaatste nieuws voor voetbalbestuurders. Zo'n 1.600 mensen hebben zich daar al voor ingeschreven. Vul uw gegevens in en ook u ontvangt ons laatste nieuws in uw mailbox.

'Wie doet de ingewikkelde wetgeving binnen uw club? Daar kan de BAV uitkomst in bieden'

'Clubs moeten eerder de juridische hulp van de BAV inschakelen'

'De positie van de BAV in het voetballandschap zal nadrukkelijker zijn dan in het verleden'

'In de totstandkoming van de nieuwe structuur van de KNVB speelt de BAV een belangrijke rol'