Publicaties
Gulden Gids Awards WZC

WZC Wapenveld wint Gulden Gids Awards

WZC Wapenveld is de winnaar geworden van de Gulden Gids Awards, de jaarlijkse prijs voor de beste presentatiegids in het amateurvoetbal.

Ieder jaar organiseert de Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen (BAV) de verkiezing voor de Gulden Gids Awards. Clubs worden uitgenodigd hun presentatiegidsen in te sturen en zo mee te dingen naar de onderscheiding voor de mooiste gids in het amateurvoetbal. De BAV heeft ongeveer 1.700 leden en vertegenwoordigt tweederde van alle amateurclubs in Nederland.

Vierkant achter WZC
Over het toekennen van de eerste prijs aan WZC Wapenveld was de jury het vlot eens. ‘Het motto “vierkant achter WZC” komt in deze gids steeds terug. In de eerste plaats in de vormgeving. Geen A4-afmeting maar een vierkant. Een vorm die ook binnen in de gids, met name in de weergave van de foto’s, maar ook als symbool op de foto’s van de jeugdteams, terugkeert. En als extraatje is ook nog een WZC-memoryspel toegevoegd waarvan de kaartjes – inderdaad – vierkantjes zijn’, aldus BAV-bestuurslid Henk Feitsma zaterdag tijdens de prijsuitreiking.

Prachtige foto’s
Maar het zijn niet alleen de prachtige foto’s in veelal rustige kleurstelling, waarbij de clubkleuren blauw en wit domineren. Feitsma: ‘De gids neemt je ook met een keur van verhalen mee naar wat er nodig is, vanaf de maandag tot de zaterdag om de club draaiende te houden. Of het nu gaat om het krijten van de lijnen, het doen van de was, bestuursfuncties, spelers beter maken, kaartjes verkopen en wat al niet meer, het wordt genoemd want het is belangrijk. Er is een vrijwilligersplan opgesteld dat er garant voor moet staan dat alle taken uitgevoerd worden want “Samen maken we WZC” De club wordt met deze gids overtuigend gepresenteerd. Echt een club waar je bij wilt horen. De oorkonde, een bal en de geldprijs van 250 euro zijn dik verdiend.’

De tweede prijs ging naar Zeerobben uit Harlingen, de derde prijs naar Advendo ’57 uit Ederveen. Beide verenigingen winnen een geldprijs van 100 euro.

Kijk hier voor het complete juryrapport.

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Elke maand verstuurt de BAV een nieuwsbrief met het allerlaatste nieuws voor voetbalbestuurders. Zo'n 1.600 mensen hebben zich daar al voor ingeschreven. Vul uw gegevens in en ook u ontvangt ons laatste nieuws in uw mailbox.

'Wie doet de ingewikkelde wetgeving binnen uw club? Daar kan de BAV uitkomst in bieden'

'Clubs moeten eerder de juridische hulp van de BAV inschakelen'

'De positie van de BAV in het voetballandschap zal nadrukkelijker zijn dan in het verleden'

'In de totstandkoming van de nieuwe structuur van de KNVB speelt de BAV een belangrijke rol'