Publicaties

ZAC wint award van Rookvrije Generatie

ZAC heeft donderdag 4 april in ARTIS een award gekregen van de stichting Rookvrije Generatie. In de categorie sportvereniging volgen de Zwollenaren daarmee hockeyclub HCM uit Arnhem op.

Het juryrappport was lovend over de maatregelen die ZAC neemt om het sportcomplex rookvrij te maken. ‘ZAC verdient deze award omdat de club als eerste voetbalvereniging in Zwolle haar nek heeft uitgestoken en per 1 januari 2019 haar sportterrein rookvrij heeft verklaard. Er is slechts 1 hoekje uit het zicht aangewezen als rookplek. Dit uit pragmatische overwegingen: voorkomen dat er in het zicht voor de ingang wordt gerookt.
Het bestuur van ZAC stond open voor vragen van ouders en maatschappelijke ontwikkelingen als Rookvrije Generatie. Nadat uit een enquête onder de leden bleek dat het draagvlak voor een rookvrij sportterrein  groot is, hebben bestuur en Algemene Ledenvergadering unaniem en voortvarend het besluit genomen om dit per 1 januari 2019 in te voeren.
De invoering van het rookvrije sportterrein heeft de club op 5 januari jl. gemarkeerd met een ludieke actie door de jeugd (zij schoten de sigaret letterlijk van het veld af) en een officiële opening door de wethouder. Dit heeft de nodige lokale publiciteit opgeleverd, zowel voor de club als voor Rookvrije Generatie en voor rookvrij sporten in het algemeen. Ze zijn hiermee een voorbeeld voor andere sportverenigingen in Zwolle en omgeving. ZAC is vanwege hun voorlopersrol in Zwolle ook door sportservice Zwolle gevraagd om als pilot te dienen en desgevraagd hun ervaringen en aanpak te delen met andere sportverenigingen.’

Winnaars in andere categorieën zijn:

Bedrijven: A.S. Watson Health & Beauty (Kruidvat & Trekpleister)
Personen: Pepijn Boots (jeugdambassadeur) & Harry Pouwels (longarts)
Scholen: MBO College Zuidoost
Recreatie: Speeltuin Neuweg Hilversum
Zorg: Universitair Medisch Centrum Groningen
Gemeenten: Regio Gooi & Vechtstreek
Eervolle vermelding: ABN AMRO

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws?

Elke maand verstuurt de BAV een nieuwsbrief met het allerlaatste nieuws voor voetbalbestuurders. Zo'n 1.600 mensen hebben zich daar al voor ingeschreven. Vul uw gegevens in en ook u ontvangt ons laatste nieuws in uw mailbox.

'Wie doet de ingewikkelde wetgeving binnen uw club? Daar kan de BAV uitkomst in bieden'

'Clubs moeten eerder de juridische hulp van de BAV inschakelen'

'De positie van de BAV in het voetballandschap zal nadrukkelijker zijn dan in het verleden'

'In de totstandkoming van de nieuwe structuur van de KNVB speelt de BAV een belangrijke rol'